|  |  |  | 

General Topics Hacking Tools Latest Vulnerabilities

Bankamatik Farelerine Dikkat! Kredi Kartınızı Kopyalıyorlar!

img-responsive

Gelişen teknoloji ve artan nüfus ile birlikte insanlar artık daha kolay para kazanmanın yollarını arıyorlar, bu para kazanma yöntemlerinden çoğu dolandırıcılık, gerçek dışı bilgi verme, duygu sömürüsü olsada en ciddi kısmı dijital dünyada yer alan teknolojik hırsızlıklar alıyor.

Neredeyse herkesin en azından bir bankametik kartının olduğu bu dönemde “ATM Fareleri” olarak adlandırabileceğimiz arkasında ciddi bir yapılanma olan çeteler banka kartlarınızdaki her bir kuruşu alabilmek için şeytanın bile aklına gelmeyecek yöntemleri denemektedirler.

Basit bir örnek verelim, çoğumuzun mp3 player olarak adlandırılan bir cihazı olmuştur. Bu chiazın ATM makinelerinde kredi kartınızı kopyalamak için kullanıldığını biliyor musunuz?

Kredi kartı dolandırıcılığı ve hırsızlığı askeri düzeyde teknik ve teknolojik bilgi veya cihaz gerektiren bir sektördür. Yani bizim için normal işlevini yapan bir blender  bile bu tür dolandırıcılar için ilham kaynağını olabilmektedir.

Çocukluk yıllarımda hatırladığım çok basit bir jeton hilesi vardı. Telefon jetonuna ip takmak 🙂 Bu yöntemi bilmeyeniz yoktur sanırım, peki çiğnediğiniz sakız ile bile kredi kartınızın çalınabileceğini hiç duydunuz mu?

Buyrun size bazı resimler :

Normal Görünen Bir ATM Makinesi

Ama Aslında Sahte Bir Modül Yerleştirilmiş

Yandaki İnsert Kutusunda Minik Bir Kamera Şifrelerinizi Okuyor

Normalde Farketmeniz Çok Zor

 

Sahte Tuş Paneli Gerçeğinin Üstüne Yapıştırılmış, Şifrelerinizi Kaydediyor

Mp3 Player ile Kartın Arkasındaki Siyah Şeridin Ses Sinyalini Kaydediyor

Ses Kayıdı Alabilen Başka Bir Mp3 Player

Son Teknoloji Güvenlik Önlemini Bile Taklit Ediyorlar

Mp3 Ses Kayıt Edicisi Neyi Kaydediyor? Sesinizi Mi? Hayır!

Dikkat ettiyseniz kredi kartı, bankamatik veya telefon kartı gibi kartların arkasında siyah bir bant bulunur. Bu bant evinizdeki video kasetinin veya teyp kasetinin bantından farklı değildir. Manyetik şerit olarak adlandırılan bu kart üzerine demir tozları düzensiz bir şekilde dizilmiştir. Siz bu şeride birşeyler kaydetmek istediğiniz zaman bu demir tozları belirli bir sıra ile dizilirler ve okuyucu kafa bu şeridin bu dizilimlere göre okur ( 1 ve 0 lar gibi düşünebilirsiniz) .

İşte mp3 player cihazlarının mikrofon girişine takılan okuyucu kafa ile siz kartınızı atm kart girişine sürerken içerisindeki bu bilgiler ses olarak kayıt edilir, daha sonra bu ses dosyası çeşitli yöntemlerle ile analiz edilir ve içerisindeki kart bilgileri başka bir karta aktarılır.

Fakat bir sorun vardır, bu da şifrenizin kartın içerisinde yer almaması, yani bu işi yapan kişinin aynı zamanda sizin şifrenizi bilmesi gerekir, bunun için atm cihazının belirli yerlerine kamera yerleştirmektedir.

Bu tür sistemleri atlatmak için ATM cihazlarında yeni bir koruma eklenmiştir. Bu koruma siz kartınızı yuvaya sürerken tık tık tık şeklinde adım adım içeri almasıdır. Bu şekilde kart üzerindeki veriler kayıt edici cihaza kesik kesik ve düzensiz kayıt edileceğinden bir derece kartınızın kopyalanması engellenmiş olacaktır (şimdilik)

Nasıl Önlem Alacaksınız?

  1. Hangi bankanın hangi atm cihazına giderseniz gidin öncelikle elinizle kart girişini bir tutup çekin bakalım çıkıyormu (kırmayın sadece çekin). Çıkıyorsa derhaloradan uzaklaşın ve banka yetkililerine haber verin.
  2. ATM cihazının üzerinde tuhaf görünümlü delik, yapıştırılmış birşey var mı bakın.
  3. Kartınızı yuvaya sokarken takılmadığından veya tam olarak girdiğinden emin olun.
  4. Kart yuvasında yabancı bir cisim olup olmadığına bakın, genellikle sakız bulunmaktadır.
  5. Kartınız yuvada bir şekilde sıkışır ise derhal müşteri temsilcisini arayın gerekir ise kartı hemen iptal ettirin.
  6. Çevrenizde tuhaf tipli, davraışlı veya ısrarla size yardımcı olmak isteyen birileri var ise o bankamatikten uzaklaşın.
  7. Ve tabii ki şifrenizi kimseye söylemeyin, işin en kritik tarafı daha öncede belirttiğim gibi şifre.

Bazı kart sahipleri bankamatikte işlem yaparken sesli bir şekilde yaptıkları herşeyi söylemektedirler.

Örnek :

– Hımm… Şimdi şifremizi girelim…

– Neydi.. Evet 3….5…2…1

– Tamamdır….Oo güzel paramız yatmış…

– Şimdi bir 5 Binlik çekelim….

gibi, unutmayın her türlü kaydedici devrede olabilir 🙂

 

Bol güvenli günler…

bankamatik-farelerine-dikkat-kredi-kartinizi-kopyaliyorlar

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS