|  | 

General Topics

MSP Messenger Şişirmece Mi? Kesmece mi?

Geçitğimiz günlerde birden bire haber sitelerinde bir msp messenger dalgası yayıldı gitti. NEdir ne dedğildir daha önceden pek bilgimiz olmayan bu mesajlaşma yazılımını duyar duymaz ilk önce bir heyecen yaptım acaba gerçekten artık Türkiye’de söz sahibi mi oluyor yazılım alanında diye ama sonra anladım ki sadece şişirmece bir habermiş…

Yazılımcılarımızı yermek veya onları küçük görmek istemem ama bir iş yapılacak ise öncelikle hakkı ile yapılmalı. Şimdi gelelim neden beni hayall kırıklığına uğrattığına.

1. Haber sitelerinde 4 yıldır bu yazılım ile uğraşıldığı söyleniyor. 4 yılda yapapildiğiniz bu ise gerçekten harcanan zaman yazık olmuş keşke open source bir yazılıma modül geliştirseydiniz daha faydalı olurmuş.

2. MSP messenger MSN messenger ile sanki akraba gibi olmuş neredeyse görünüm tarz model tip herşey aynı, nerede kaldı bunun biz has Türk yazılım olması ?

3. Online çeviri demişler, ben daha google translate’nin bile doğru düzgün çeviremediğini düşünüğüm halde bu anlık online çeviri işini bizim yazılımcılar nasıl çözdüler acaba ? Üstelik daha 250 bin kişiyi bile ( dediklerine göre) kaldıramayan bir sistem ile…

4. Anlatılan özelliklerin çoğu gereksiz online alışveriş vs..Sohbet ederken bu kadar browser varken neden tercih edilsin ki? Ayrıca güvenlik kısmı da bir muamma…ona ayrıca değineceğim…

5. Gazeteler nasıl oldu da bu kadar çabuk daha önce denenmemiş hakkında en ufak bilgleri olmayan bir yazılımı hemen lanse ettiler? Belkide içerisinde çok zararlı bir trojan yada bilgileri kaydeden bir key  logger gizli? Buna hangi gazete çalışanı önce bir detaylı inceleme yaptırdı veya analiz ettirdi de körü körüne haber yaptılar??

Gelelim milyonluk hayallere Alexa’dan bahsetmişler alexa da tavan yapılmış eve o tavan yapıldı ve sadece bir günlüktü, oda haber siteleri sağolsun ama kısa sürede msp messenger’in ne kadar gereksiz birşey olduğu ortaya çıktı ve buyrun alexa son 7 günlük analizi :

Gördüğünüz gibi başladığı yere geri dönmüş…Demek ki o kadar da ahım şahım birşey değilmiş…

Lütfen benim bu yorumlarımı öz eleştiri olarak görün ama bu tür konuların bir anda parlatılıp gereksiz yere insanaları umutlandırıp sonra da böyle hayal kırıklığına uğratanlara fazla tahammülüm yok.

Bende yazılımcıyım 1993 yılından beri (Commodore 64 lü yıllardan bahesiyorum ) yazılım dünyasında yaşıyorum. Yani olaya her açıdan bakarak yazdım bu yazıyı bir acemi olarak değil bir profesyonel olarak… Umarım yazılımcılarımız artık daha başarılı ve kendine özgü bir projeye imza atarlar da biz de gerine gerine heryerde övmekten gurur duyarız…

Son not: GTalk, MSN Messenger, Orkut , MySpace gibi sistemler bile facebook ve twitter karşısında bitmişken bu tür benzeri ve aynısı olan projelere yatırım yapmak artık sadece vakit öldürmek olur….

 

 

 

msp-messenger-sisirmece-mi-kesmece-mi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS