|  |  | 

General Topics Hacking News

Redhack’in Kurucusu Manyak’ın İstanbul’da Yakalandığı İddia Edildi

img-responsive

Bilgisayarlara girerek gizli bilgileri ifşa eden Redhack grubunun Manyak kod adlı lideri yakalandı. Aylardır takip edilen örgüt lideri Fransa’dan İstanbul’a dönünce ele geçirildi.

redhack3Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bilgisayar korsan grubu Redhack’e yönelik yaptığı operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında bulunan dizi oyuncusu Barış A., uluslararası bilgisayar korsan grubu Anonymous’un Türkiye temsilcisi N.A., “Redhack” (Kızıl Hackerlar) grubunun kurucularından “Manyak” kodlu bir kişi, daha önceki Redhack davasında tutuklanarak 9 ay cezaevinde kalan E.A., A.K., U.C.O. ve T.Y. de bulunuyor.

GİZLİ BELGELERİ YAYINLADILAR
Zanlılar, “Kamu kurumları, şirket ve şahısların bilgisayarlarına girmek, veri tabanlarındaki gizli bilgileri ele geçirip ifşa etmek, sistemleri çalışamaz hale getirmek, eylemlerde ele geçirilen bilgi ve belgeleri örgüt adına oluşturdukları twitter hesabından ve çeşitli internet sitesinde yayınlamakla suçlanıyor.

GEZERKEN YAKALANDI
Suçlamalar arasında, “Bin 200’ün üzerinde web sitesini çökertmek, kişisel verileri çalmak, bilgi ve belgeleri silmek, yasadışı toplumsal olaylarda kişi ve kurumların hedef gösterilmesi eylemlerinde bulunmak” yer alıyor. Operasyon detaylarında ilginç bilgilere ulaşıldı. İddialara göre, Redhack grubunun beyni olduğu iddia edilen ‘Manyak’ kod isimli kişinin Fransa’da yaşadığı ve 4 ay önce İstanbul’a döndüğü öğrenildi. Siber suçlar zanlıyı hem teknik hem fiziki takibe aldı. Savcının talimatının ardından zanlı önceki gün İstanbul’da gezerken gözaltına aldı. ‘Manyak’ nikiyle ünlenen şüphelinin gözaltı anında dedektiflere, “Siz manyak mısınız. Beni neden yakaladınız. Yanlış kişiyi aldınız” dediği öğrenildi. Dedektiflerin cevabı ise, ‘Hayır manyak sensin’

DUA İSTEDİLER
Redhack üyesi kişilerden sorguları süren bazı zanlıların polisten ilginç bir isteği oldu. Şüpheliler yakalanmadan kısa süre önce Adnan Oktar’ın olduğu bilinen Harun Yahya’nın internet sitesini hacklemiş ve ağına sızmıştı. Zanlılardan bazılarının polise ‘Adnan Hoca’yla görüşürseniz çıkmamız için bize dua etsin’ dediği ifade edildi.

Takvim – Alper Sancar

redhack2

redhackin-kurucusu-manyak-istanbulda-yakalandi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS