|  |  |  |  | 

General Topics Hacking News Latest Vulnerabilities Windows

Microsoft Yazılım Açığı Bulanlara 100.000 $’a Kadar Para Ödeyecek

Hani zaman zaman rastlamışsınızdır, Microsoft’un piyangosunda “1 milyon Sterlin kazandığınızı” filan yazan dolandırıcı mailleri gelir. Şimdi vereceğimiz haberi bununla karıştırmayın, Microsoft sonunda gerçekten kesenin ağzını açtı ve kodlarındaki açıklar için 3 ödül programı başlattı. Bu ödül programlarında 100.000 $’a kadar para kazanmak mümkün.

Microsoft’un bugün duyurduğu program, hem güvenlik camiasına biraz daha yakın olmak, hem de kodların açıklarını önceden bulabilmek amaçlarını taşıyor.

Microsoft’un kodları, güvenlik açısından sorunlu bir geçmişe sahip. Güvenlik çevrelerinde, internete açık olmayan dönemde yaratılan kodların temelinin aynen korunması buna neden olarak gösterilir. Ama bir dönem işletim sistemi ve ofis programları olarak pazarın hemen hemen tamamına sahip olan kodların hedef olması da kaçınılmaz.

Microsoft aslında hemen hemen ilk yıllardan bu yana, kodlarının testlerini, beta kullanıcılar ile yapar ama bu testler daha çok kullanım amaçlıdır.

Şimdi ise Microsoft 3 ödül programı ilan etti. Bunlardan ilki 100.000 $’a kadar ödül anlamına gelen, “Mitigation Bypass” Ödülü. Ödül için kişi ya da zaman sınırı yok.

İkinci ödül 50,000 $’a kadar ve adı  “BlueHat Bonus for Defense”. Bu ödül açıkları kapatma anlamına geliyor.

Son ödül ise zaman sınırı taşıyor; Windows 8,1 ve Internet Explorer 11 çıktıktan sonraki 30 gün içinde açıklarını bulmak gerekiyor. Bunun ödülü ise 11,000 $’a kadar çıkabiliyor.

 

turk.internet.com

microsoft-yazilim-acigi-bulanlara-100-000-a-kadar-para-odeyecek

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS