|  | 

Hacking News

Anonymous, ABD Ceza Komisyonu’nun internet sitesini hack’ledi ve ‘ele geçirilen bilgilerin sızdırılması’ tehdidinde bulundu

img-responsive

Anonymous, ABD Başsavcılığı tarafından yürütülen davada en az 50 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken 11 Ocak’ta yaşamına son veren Aaron Swartz için ikinci bir eylem düzenledi. ABD Ceza Komisyonu’nun (USSC) internet sitesini hack’leyerek çok sayıda belgeyi ele geçiren Anonymous, hükümeti tehdit ederek ‘Adalet Bakanlığı’na air bilgileri sızdırma’ tehdidinde bulundu.

İnternette ‘Operasyon: Son Çare’ adında bir video yayımlayan Anonymous, USSC sayfasına bıraktığı mesajda, “Bu kez değil. Bu sefer ya değişim olacak, ya da kaos yaşanacak” ifadesini kullandı. Siber örgüt, ellerindeki bilgiyi açıklamak zorunda kalmaları halinde, ‘herkes zarar görebilir’ uyarısını yaptı.

Reddit.com’un kurucularından olan ve RSS haber takip sisteminin geliştirilmesinde rol oynayan Aaron Swartz, Massachusetts Teknoloji Ensititüsü’nün (MIT) arşivine girmek ve milyonlarca belgeyi indirmekle suçlanıyordu. Swartz, dört milyon dolar para ve en az 50 yıl hapis cezası istemiyle yargılandığı dava sürerken intihar etti. ABD Başsavcılığı, intiharın ardından davanın düştüğünü açıklarken, ABD kamuoyunda büyük tepki uyandıran intihar sosyal medyanın da en çok tartışılan konularından biri haline geldi.,

Anonymous, Swartz’ın ölümünün ardından ilk eylemini MIT’in sayfasını hack’leyerek gerçekleştirdi ve 26 yaşında ölen yazılımcının, ‘internet özgürlüğü için mücadele ederken hayatını feda ettiğini’ belirtti.

SIZINTI TEHDİDİ Anonymous, dün gerçekleştirdiği eylemde, ABD Adalet Bakanlığı hakkında gizli tutulan bilgileri açıklama tehdidinde bulundu. Örgüt, kendi adıyla imzaladığı internette yayımlanan mesajda, ABD’nin adalet sistemine bağlı bilgilerin bulunduğu sunuculardan çok sayıda bilginin elde edildiğini belirtti.

ABD Federal Araştırma Bürosu’nun (FBI) siber suçlar sorumlusu Richard McFreely, Anonymous’un gerçekleştirdiği eylemin cezai soruşturma kapsamında incelendiğini söyledi. McFreely, “Birilerinin bir kişiye veya devletin kurumuna ait ağa yasadışı giriş yapmasını kabul edemeyiz” dedi.

ÇOK DAHA ÖFKELİ Anonymous, düzenlediği eylemlerde Swartz’ın ölümünden ABD hükümetini sorumlu tuttu. 26 yaşında ölen aktivistin ailesi de oğullarının ölümünden hükümetin ve MIT’in sorumlu olduğunu belirtmiş, ‘Swartz’ın ele geçirdiği belgelerin kimseye zarar vermediğini, bilimsel makalelere erişmenin bilgi özgürlüğü adına yapılan bir eylem olduğunu’ ifade etmişti.

Anonymous, dün yerel saatle gece vakti başlayan eyleminde USSC sayfasını geçici olarak ele geçirdi. Sayfaya erişim, saatler sonra tamamen kesildi. Anonymous, eylemini internet üzerinden duyuruken, takipçilerine hack’lenen USSC sayfasının ekran resimlerini almasını önerdi.

Analistler ise Anonymous’un en son eyleminde her zamankinden daha öfkeli olduğunu belirtirken, yakın zamanda daha büyük eylemler yaşanabileceğini belirtti.

Anonmous’un, birkaç gün önce 18 ay hapse mahkum edilen İngiliz üyesi Christopher Weatherhead ve kendisine yardım eden üç kişinin ifşa edilmesiyle de daha da öfkelenmiş olabileceği belirtildi.

anonymous-abd-ceza-komisyonunun-internet-sitesini-hackledi-ve-ele-gecirilen-bilgilerin-sizdirilmasi-tehdidinde-bulundu

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS