|  |  |  | 

General Topics Hacking News Laws and Regulations

MIT Siber Saldırılara Karşı Siber Ajan Ekibi Kurdu

img-responsive

Anonymous ve RedHack gibi hacker gruplarının, Bir çok Devlet Sitesine, Parti Sitelerine, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kritik kuruluşlara siber saldırılar düzenlemesinin ardından, MİT kendi  siber yapılanmasını kurdu.

 

Olcay Aydilek’in haberine göre, bu birim, siber saldırıları önleyecek ve karşı saldırılarla ilgili süreci yönetecek. Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu gibi kritik kamu kurumve kuruluşlarına yönelik başlatılan yoğun siber saldırılar, hükümeti harekete geçirdi. HABERTÜRK ’ün edindiği bilgiye göre siber saldırılara karşı alınacak önlemleri görüşmek üzere başta MİT, İçişleri ve Ulaştırma Bakanlıkları olmak üzere ilgili kamu kurumlarının üst yöneticileri bir dizi toplantı yaptı. Toplantılarda, saldırılara karşı önleyici bazı önlemler tartışıldı.

Toplantılarda MİT bünyesinde siber saldırılara karşı yeni bir birimin kurulması görüşü öne çıktı. Bu düşünce kısa süre önce yaşama geçirildi,MİT bünyesinde siber saldırılara karşı yeni birim oluşturuldu. Bu birimin, siber saldırılara karşı önleyici işlev üstlenmesi, karşı saldırıyla ilgili süreçleri yönetmesi ve yönlendirmesi öngörülüyor. Toplantılara katılan üst düzey bir yetkili, “Bu toplantılarda, kamu kurumve kuruluşları görüşlerini dile getirdi. MİT bünyesinde oluşturulacak böyle bir birimin, kamuda etkili ve sonuç odaklı çalışacağı değerlendirildi. Siber saldırılarla ilgili görüşme trafiği, belli bir koordinasyon dahilinde devamediyor” dedi.

‘HER AN YENİ SALDIRI OLABİLİR’ 
Anonymous, RedHack ve DGVirus adlı hacker grupları, geçen ayın sonundaMeclis dahil 20 kadar internet sitesine saldırmıştı. Yetkili, gerek Türkiye, gerekse de dünyada siber saldırı tehdidinin giderek artacağına işaret ederek, kamu ya da özel tümkurumve kuruluşların saldırılara karşı dikkatli ve uyanık olması gerektiğini söyledi. Yetkili, Türkiye ’ye yönelik yeni bir saldırının söz konusu olup olmadığı sorusu üzerine, “Her an saldırı olabilir. Kurumlar, saldırı olacakmış gibi pozisyon almalı” yanıtını verdi. ( Habertürk )

mit-siber-saldirilara-karsi-siber-ajan-ekibi-kurdu

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS