|  |  |  | 

General Topics Hacking News Laws and Regulations

Amerika Telefon Şirketlerinin Para Karşılığı Dinleme Hizmeti Verdiği Anlaşıldı

img-responsive

[GTranslate]

Amerika Polis Teşkilatından çalınan belgelerde bir çok Amerikalı telefon şirketinin belirli bir aktivasyon ücreti karşılığından istenilen bir numara ile ilgili ses ve veri dinlemesi yapıp bunu isteyen kurumlara ilettiği anlaşıldı.

Genellikle günlük ve aylık olarak dinlemelerin yapıldığını belirten Forbes yetkilileri, bu bedelelrin yüzlerce doları bulduğunun ayrıca günlük ısradan rutin bir iş gibi değerlendirildiğine dikkat çekiyor.

T-mobile şirketinin her bir dinleme için sabit 500$, Sprint Nextel’in bölge ve teknoloji kapsamına göre ortalam 400$ aktivasyon ve 10$ günlük, AT&T aktivasyon için 350$ ses için 10$, veri için ise 5$ dolar talep ettiği belgelerde dikkat çeken noktalar arasında.

Kule dökümü olarak tabir edilen sistemde ise bir hücre kulesine erişen tüm kişilerin bilgilerinin en az iki saat olmak üzere AT&T saati 75$’dan ücretlendirdiği belirtiliyor. Verizon şirketinin 30-60$ saatlik ücret istediği T-Mobile ise 150$ talep ediyor.

Ayrıca şirketler SMS kayıtlarını da benzer bir ödeme mantığında ilgililere iletiyor.

Anlık yer ve durum bilgisi içinde farklı fiyat politikaları olan firmalar bu hizmetlerin kar amacı gütmedğini sadece polis ve emniyet teşkilatına yardımcı olmak adına yapıldığını savunmuş. Ayrıca yer ve lokasyonun eksiksiz belirlenebilmesi için firmalar gezici araç desteği sunduklarını belirtmiş. Yani dinlenilmek istenilen kişin tahmini bulunduğu bölgeye gezici bir verici konuşlandırılıyor bu şekilde şüpheli ana kuleye değil gezici araca bağlantı kuruyor, aracın gezerek nokta tespit sistemi ile şüphelinin tam yer belirlenebiliyor. Bu sahneyi Kevin Mitnick’in hayatını anlatan Operation Takedown filmini izleyenler hatırlayacaktır. Tsutomu shimomuro benzeri bir yöntem ile kevin Mitnick’i kandırmış ve aslında kendi gezici istasyonuna bağlanmasını sağlayarak tüm verileri kendisine aktararak Mitnick’in tam yerini tespit edebilmiştir.

amerika-telefon-sirketlerinin-para-karsiligi-dinleme-hizmeti-verdigi-anlasildi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS