|  | 

Hacking News

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Anonymous Tarafından Hacklendi

Anonymous, şimdi de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nu hackledi. Ekip çaldığı verileri internette yayınladı.

Dünyanın en tehlikeli hacker grubu diyebileceğimiz Anonymous’un eylemleri genelde ‘sürü psikolojisi’ kullanarak, belirli sitelere erişimi engellemek üzerine kurulu. Fakat Guy Fawkes maskesinin ardına saklanan çok tehlikeli siber suçlular da bu grubun içinde bulunuyor.

Anonymous, dün Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na ait pek çok veritabanı dosyasını çaldı. Operation Digiturk (Digiturk Operasyonu) ismiyle başlayan saldırılarda, hedef ilk olarak BTK oldu.

Dört farklı veritabanının içeriği yayınlanmış

Ekibin hacklediği veriler arasında, BTK’nın sistemlerine uzaktan erişen firmaların sisteme giriş isimleri ve kriptolu halde şifreleri bulunuyor. Bu firmalar arasında Vodafone, TTNet, Superonline, Avea, Turkcell gibi isimler bulunuyor.

Yayınlanan ikinci veritabanı içeriğinde, BTK çalışanlarının kullanıcı isimleri, e-posta adresleri, kriptolu halde şifreleri bulunuyor. Bu e-postaların hepsi BTK.gov.tr uzantılı adresler.

Üçüncü veritabanında ise kullanıcıların tam isimleri, kişisel e-posta adresleri, cep telefonu numaraları, eğitim durumları bilgisi bulunuyor.

Yayınlanan dördüncü ve en açık veritabanında ise yine kullanıcıların tam isimleri, kullanıcı adları, e-postaları, açık biçimde şifreleri, ev – cep – iş telefonları, doğum tarihi, TC kimlik numaraları gibi kötü niyetli kişilerin elinde tehlikeli olabilecek bilgiler yayınlanmış.

Editörün notu: Haberimizin kaynağını, kişisel bilgileri ortaya dökülen kişilerin zor durumda kalmaması için buradan veremiyoruz. Fakat Anonymous, aralarında kurumsal e-posta ile kayıt yaptırmış pek çok kişinin bile şifresi ve TC kimlik numarası dahil apaçık bulunan veritabanlarını internet üzerinden yayınlamış. Umarız bu durumdan kimse ciddi zarar görmez.

kaynak: sabah.com.tr

bilgi-teknolojileri-ve-iletisim-kurumu-anonymous-tarafindan-hacklendi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS