|  | 

Hacking News

Apple, Nokia, RIM ve Hindistan Hükümetinin Ortak Projesi, Telefon Verilerini Sızdıran Program Olan RINOA, Skandala Sebep Oldu

[GTranslate]

Zdnet’in haberine göre, Hindistan’da yapılan bir hacker saldırısı, teknoloji devleri ve bir devlet hükümetinin de içinde bulunduğu karmaşık bir ilişkiyi ortaya çıkardı.

6 Ocak tarihinde kendilerini Lords of Dharamraja olarak tanımlayan bir grup hacker, Hindistan Askeri Birimi’ne yönelik saldırı düzenledi ve ele geçirdiği verilerin bir kısmını internet üzerinden paylaştı. Hacker’lara göre başta RIM, Nokia ve Apple olmak üzere cep telefonu üreten teknoloji şirketleri Hindistan hükümetine kullanıcıların verilerini görebilmesi için RINOA (RIM, Nokia, Apple) isimli bir program altında “arka kapı” açmış.

Hindistan otoritesi henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmış değil; ancak eğer bu iddialar doğruysa çok büyük bir tartışmanın fitili de dünya genelinde ateşlenmiş olacak.

Akıllardaki soru ise şu: Cep telefonu üreticileri gerçekten hükümetlere kullanıcıların verilerine ulaşabilmesi için arka kapı açıyor mu?

hurriyet.com.tr

apple-nokia-rim-ve-hindistan-hukumetinin-ortak-projesi-telefon-verilerini-sizdiran-program-olan-rinoa-skandala-sebep-oldu

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

1 Comment

POST YOUR COMMENTS