|  | 

General Topics

Microsoft, Gezici Wi-Fi Bilgi Toplama Aracının Kodlarını Yayınladı

Geçen senelerde çok büyük artışmalara yol açan Google’in Street View projesi için kullandığı gezici araç pek çok kişisel bilgiyide çamlakla suçlanmıştı. Bu anlamda başı dertten kurtulmayan google halen mahkemeler ile uğraşıyor. Aynı şekilde Microsoft ekibi de, Wi-Fi datalarını toplayan ve  lokal telefon ve çeşitli hizmetlerin  konuşlandırılması ve geliştirilmesine olanak tanıyacak gezici araç projesini başlattı.

Projenin ana amacının lokal telefon ve benzeri hizmetlerin nerelere kurulabileceğinin tespit edilmesi olarak açıklanıyor.

Microsoft gizliliğe ve özel hayta çok fazla önem verdiklerini bu nedenle bilgi toplayacka olan yazılım ile ilgili akıllarda bir şüphe olmaması için kodlarının paylaşıma açık olacağını duyurdu.

Ayrıca gezici sistemin sadece access point vericilerinin konumlarını tespit ettiğini kesinlikle herhangi bir veri toplama işlemi gerçekleştirmediğinide belirten Micorsoft yetkililerinden Windows Phone Mühendislik Takımı Program Gup Müdürü Reid Kuhn, “Bu tamamen veritabanlarımızı ve lokal hizmetlerimizi konuşlandırmak için en iyi yer tespit çalışması” şekline açıklamada bulundu.

 

 

microsoft-gezici-wi-fi-bilgi-toplama-aracinin-kodlarini-yayinladi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS