Anonymous Hack Grubu Üyesi Beş Genç Kız Tutuksuz Yargılanacak
22 Ağustos’ta yürürlüğe girecek internet yasası nedeniyle saldırılar düzenleyen Anonymous grubuna dahil olduğu düşünülen genç kızlar gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak amacıyla serbest bırakıldı.
Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, bazı kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik “sanal saldırı” gerçekleştireceğini açıklayan Anonymous adlı hacker grubunda yer aldıkları ve sanal saldırılara katıldıkları gerekçesiyle beş genç kız hakkında adli işlem başlatıldı.
Polisin iki hafta önce yaptığı operasyonda 11 kentte 31 şüpheli gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Adem Can’ın koordinesinde başlatılan operasyonda 9 kadın gözaltına alındı. N.Y., A.K., Ç.Y., A.K. ve D.A. adlı 5 genç kız Anonymous adlı sanal saldırı grubunun üyesi olduğu ve “hackerlik” yaptıkları iddiasıyla sorgulandı.
Sorgulamada suçlamalar kabul edilmedi
Şüpheli N.Y.’nin bilgisayarında web sitelerine kalıcı veya geçici bir süre erişimin engellenmesini sağlayan LOIC adlı (Low Orbit Ion Cannon) yazılım bulunduğu bildirildi. Aynı bilgisayarda, hackerlerin birbirleriyle sohbet ettiği “Mibbit” isimli internet sitesine erişimlerin kayıtları bulundu. Gözaltına alınan beş genç kadın sorgularında “hackerlik” iddialarını kabul etmedi. N.Y., TİB’e yönelik sanal saldırı gerçekleştirmediğini, arızalanan bilgisayarına format atıldığını bu sırada LOIC programının bağlantı adreslerine girilmiş olabileceğini belirtti.
NOT : LOIC Güvenlik uzmanlarının çeşitli sistemlerin dayanıklılığını test etmelerini sağlamak için yazılmış olan açık kaynak kodlu bir uygulamadır. Bu uygulama ile sunucu sistemlerinin dayanabileceği anlık yüklenme kapasitesine belirlemek için testler yapılır. Buna benzer yazılımlardan Web Stress Tool örnek verilebilir. Bu tür programın binlerce kişi tarafından aynı anda kullanılması ve tek bir hedefe yönlendirilmesi ile Distrubuted Denial of Service Attack ( Dağıtık Servis Dışı Bırakma Saldırıları) yapılabilmektedir.
DDoS atak temelinde bir hedefe bir çok bilgisayardan aynı anda yapılan istekler ile de gerçekleşebilir. DDoS her zaman bir suç unsuru değildir. Örneğin ÖSYM’de ÖSS sonuçları açıklandığında sistemler bir süre devre dışı kalmıştır. Bunu nedeni milyonlarca kişinin aynı anda sistemden veri talep etmesidir. Sunucunun anlık kapasitesi aşıldığı anda sunucu artık hizmet veremez duruma gelmektedir.
POST YOUR COMMENTS
You must be logged in to post a comment.