|  | 

General Topics

Microsoft Skype Konuşmalarını Yasal Olarak Kayıt Altına Alabilecek.

Microsoft’un yapmış olduğu patent başvurusunun onaylanması  ile “Legal Intercept” adını verdiği, Yasal Önleme (Dinleme), uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Bu patent sayesinde Microsoft herhangi bir Skype VoIp konuşmasını kayıt altına alabiliyor. Microsoft bu başvuruyu 2009 yılında yapmıştı ve geçen haftalarda patenti almayı başardı.

Sistem şu anda devletler tarafından kullanılan dinleme sistemi ile aynı yapıda çalışmakta ve sessizce farkedilmeden dinleme ve kayıt yapabilmekte.

Sistem ayrıca konuşmaları değiştirebilmekte, aradan çıkarma veya ekleme yapabilme özelliklerine sahip. Yani sizin söylediğiniz bir kelime karşı tarafa farklı veya hiç gönderilmeyecek.

Microsoft daha önce de 11 Eyül saldırılarını bahene göstererek MSN konuşmalarını filtreleme ve değiştirme yoluna gitmişti. Örneğin msn de karşı tarafa bomba  rahip gibi kelimeleri gönderdiğinizde bunlar iletilmiyordu ve kayıt altına alınıyordu.

 

Bu uygulama ile ilgil gelen tepkilere MS yetkilisin verdiği cevap ise ” Bu uygulamayı biz artan mobil uygulama ve buna bağlı artan güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturduk, bu şekilde suçların önüne geçebilmek daha kolay olacaktır” şekline bir açıklama yapsa da kamuoyu bu yaklaşımı FBI Diktatoryası olarak değerlendiriyor.

 

microsoft-skype-konusmalarini-yasal-olarak-kayit-altina-alabilecek

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS