|  | 

General Topics

SEGA Hacked! Sega’nın Vertabanı Hacklendi Milyonlarca Hesap Çalındı!

Kendini ‘korsan ninjalar’ olarak tanımlayan LulzSec hackerlarının son hedefi CIA (Central Intelligence Agency) oldu. Merkezi haber alma teşkilatının sitesi dün akşam birkaç dakika boyunca ulaşılamaz hale geldi.

Guardian’ın haberine göre, saldırıyı üstlenen grup Twitter’daki sayfalarına da “cia.gov’u indirdik” yazdı. CIA sözcüsü şu an konuyla ilgili raporları incelediklerini söyledi.

ABD’de önceki gün de Amerikan Senatosu’nun internet sitesinin güvenliğini kırmayı başardıklarını ileri süren grup, ‘yüksek kaliteli eğlencede dünya lideri’ olduklarını iddia ediyor.

Japon oyun firması Sega’nın bilgi bankasına saldıran bilgisayar korsanları, 1,29 milyon abonenin bilgilerini ele geçirdi.

Sega tarafından bugün yapılan açıklamaya göre abonelerin adları, e-posta adresleri, şifreleri ele geçirilirken, kredi kartı numaraları gibi ödeme bilgilerine ulaşılamadığı, bu bilgilerin güvenlikte olduğu kaydedildi. Firma abonelerinden özür diledi ve güvenliği arttırıcı önlemler alacağını kaydetti.

Nintendo’ya geçtiğmiz haftalarda saldırıda bulunan hackerlar grubu Lulz Security, Sega olayıyla bir ilgisi olmadığını açıkladı.

 

 

sega-hacked-seganin-vertabani-hacklendi-milyonlarca-hesap-calindi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS