|  | 

General Topics

Yaşar Üniversitesi, MKK ile İşbirliği Protokolü İmzaladı.

Türkiye’de tüm finansal hareketlerin kaydını tutan Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), Yaşar Üniversitesi ile işbirliğine gidiyor.

Yaşar Üniversitesi

Yaşar Üniversitesi, Türkiye finans piyasasının kalbini elinde tutan MKK ile yeni yazılımlar geliştirmek, öğrencilerin ve uzmanların eğitimi, ekonomik danışmanlık gibi konularda işbirliği protokolü imzaladı.

İmza törenine, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan, MKK Genel Müdürü Doç. Dr. Yakup Ergincan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Ekici ve Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz katıldı. Türkiye’nin finans sisteminin güvenliği ve katma değerli ürün yaratmak için kendi yazılım ekibini kuran, e- genel kurul, e- veri, e- şirket, e– ürün gibi yazılımlarıyla TÜBİTAK’tan ve dünya çapında birçok kuruluştan ödüller kazanan MKK ile Yaşar Üniversitesi, yeni yazılımlar geliştirmek, sistem güvenliğini daha da artıracak programlar için kolları sıvadı. Protokol töreninde, İzmir’in, gelecek vizyonunda ABD’nin Silikon Vadisi örneğinde olduğu gibi Türkiye’nin yazılım merkezi olabileceği, kentin gelecek vizyonunda bu olduğu görüşü ortaya çıktı.

İZMİR SİLİKON VADİSİ OLABİLİR

İzmir’e yazılım firmalarının son dönemde büyük ilgi gösterdiğini belirten Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz, “İzmir’de 4 tane teknoloji geliştirme merkezi kuruluyor. Bunlara entegre olarak Silikon Vadisi potansiyeli ortaya çıkıyor. İstanbul, finans merkezi olabilir, ancak finansın beyni, yazılım ekipleri neden buraya gelmesin? Nasıl ABD’de finansın merkezi New York Wall Street’teyken yazılımları, beyin takımı San Francisco’daki Silikon Vadisi’ndeyse bu Türkiye için de uygulanabilir. Finansın beyin takımı bu kente çekilebilir. “ dedi.

HEDEF DÜNYANIN SAKLAMA KURULUŞU OLMAK

Hedeflerinin önümüzdeki 5 yıl ve sonrasında dünyanın saklama kuruluşu olmak olduğunu belirten MKK Genel Müdürü Doç Dr. Yakup Engincan, “Dünyanın en ucuz, en güvenli hizmetini vermek hedefindeyiz. Örneğin ABD’li bir yatırımcı. kağıtlarını saklamak için başka ülkenin MKK’sına gidecek. Biz de bu noktada iyi hizmet, güvenli hizmet ve en düşük fiyatla başka ülkelerin yatırımcılarının da saklama kuruluşu olmayı istiyoruz. Dünyanın MKK’sı olmayı hedefliyoruz.
Buna yönelik projeler hazırlanıyor, Bilim ve Sanayi Bakanlığı’ndan yerinde ar-ge belgesi aldık. Yazılım uzmanlarımızın ürettiği, e,genel kurul, e- veri, e-yönet gibi katma değerli projelerden elde edeceğiz gelirle bu hedefimize ulaşmak istiyoruz.” dedi.

 

AA

yasar-universitesi-mkk-ile-isbirligi-protokolu-imzaladi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS