|  |  | 

Hacking News Latest Vulnerabilities

Mastercard, Visa ve Discover Kredi Kartlarına Ait Bilgiler Çalındı

KrebsOnSecurity’nin haberine göre 10 milyondan fzla kredi kartı bilgisi, bu kartları müşterilere veren taraflardaki (bankalar vb.) güvenlik ihlali nedeniyle çalındığından bahsediyor. Bu haberi Visa ve MasterCard firmaları ne yazık ki doğruladı.

Güvenlik ihlali ile ilgili raporda verilerin daha çok Newyork şehri ile ilgili olduğunundan bahsedilmiş, yani Türkiye ile ilgili bir durum söz konusu değil gib görünüyor (en azından şimdilik).

Raporda yine güvenlik ihlaline maruz kalan şirketin Global Payments olduğundan söz edilmiş. Global Payments kendisine sorulan sorula henüz bir yanıt vermemiş.

ABD’nin en büyük bankaları güvenlik ihalalini doğrulamış ve müşterilerinin çok zor durumda olduklarını ellerinden geldiğince bu sorunu aşmaya çalıştıklarını belirtmiş. Müşterlerin mağdur olmamaları için her türlü güvenlik (!) önlemini almaya başlamılar.

Ek olarak hiç bir müşterilerinin hileli/yasal olmayan alışverişlerden mesul olmayacaklarını her türlü zararın Visa ve Mastercard firmaları tarafından karşılanacağınıda vurgulamışlar.

Eğer kredi kartı kullanıcısıysanız mutlaka hesap ektrenizi kontrol ediniz, şüpheli bir durumdan endişe ediyor veya hesap bilgilerinizin bir başka kişi tarafındna bilindiğine, kullanıldığına dair bir endişeniz var ise kartı almış olduğunuz banka veya kurum ile direk temasa geçmenizi öneririrm. Olayın Amerika’da yaşanmış olması bu durumdan Türkiye’nin etkilenmediğini anlamını taşımamaktadır.

 

mastercard-visa-ve-discover-kredi-kartlarina-ait-bilgiler-calinmis

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS