|  | 

Hacking News

Ananymous İsrail Vatandaşlarına Ait 400 Bin Kredi Kartı, Adres ve Telefon Bilgisini Ele Geçirdi

[GTranslate]
Küresel alanda düzenledikleri siber saldırılarla adını duyuran Anonymous hacker grubunun Suudi Arabistan’daki üyeleri, 400 binden fazla İsrailliye ait telefon ve kredi kartı numarasını ve şahsi bilgileri bir internet sitesinde yayımladı.
Anonymous üyeleri, yayımladıkları bilgilerin satılık olduğunu ilan ederek, “400 bin İsrail vatandaşının bankaların ve kredi kartı şirketlerinin önünde kuyruk oluşturduklarını ve görmek eğlenceli olacak” açıklamasını yaptı.

Listede adları geçen İsrailliler ise kredi kartı numaraları dışındaki bilgilerin doğru olduğunu belirtti.

İsrail Bankası, Suudi Arabistan merkezli kredi kartı bilgileri hırsızlığının incelendiğini iletti.

İSRAİL’DE PANİK YARATTI

Anonymous’un, yayınladığı kredi kartı bilgilerinin içinde kartların şifreleri ve son kullanma tarihlerinin de olduğunu iddia etmesi İsrail’de panik yarattı. İsrailli bir öğrenci ise Anonymous’un bilgileri satışa çıkardığı sitede 40 bin değil, 18 bin kişiye ait bilgi bulunduğunu öne sürdü.

Bilgisayar mühendisliği öğrencisi Ofer Schwartz, dosyada aralarında telefon numaraları ve ev adresleri de 400 bin başlık bulunduğunu ancak bir kişiye ait bilgilerin birkaç defa tekrarlandığını söyledi.

Kredi kartlarıyla ilgili bilgilerin sitede yer aldığını belirten İsrailliler ise söz konusu kartların son kullanma tarihinin geçtiğini belirtti.

Kredi kartı sahiplerinden bir tanesi, “kartını yıllar önce iptal ettirdiğini ve hackerların kullanılmayan kartın bilgisine ulaşmasının şaşırtıcı olduğunu” ifade etti.

Ynetnews’e konuşan bir güvenlik uzmanı, “Burada hacker’ların kullandığı büyük bir yenilik yok. Sadece onları durdurmanın ne kadar zorlaştığını bir kez daha anlamış olduk” yorumunu yaptı.

ananymous-israil-vatandaslarina-ait-400-bin-kredi-karti-adres-ve-telefon-bilgisini-ele-gecirdi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS