|  | 

General Topics

NTVMSNBC H5N1 Virüsü Ölümleri Hakkında Tutarsız Davranıyor.

Türkiye’nin en prestijli haber sitelerinden ntvmsnbc.com sürekli ziyaret ettiğim, severek okuduğum bir haber sitesi fakat son zamanlarda sürekli diğer haber siteleri gibi sanki kulaktan dolma, araştırılmamış veya yeterince editörler tarafından incelenmemiş haber yayınlaması düşündürücü….Özellikle de insan sağlığı ve hassas konulardaki haberlerde ki tutarsızlıkar güvensizlik yaratıyor…

 

Örnek olarak H5N1 birüsü ile ilgili;

http://www.ntvmsnbc.com/id/25307799/

Bu haberinde denilene göre: Özellikle Güney Asya ülkelerinde görülen kuş gribi virüsü, 1996 yılından beri 600′den fazla kişinin ölümüne yol açtı.

Fakat aynı sitede benzer haberin bir başka versiyonunda ise;

Hollandalı bilim insanları, 2009’da dünyada yaklaşık 9 bin insanın ölümüne yol açan kuş gribi virüsünün “çok daha bulaşıcı ve öldürücü” bir türünü geliştirdi.

Şimdi bu virüs 9.000 kişi mi öldürdü? yoksa sadece 600 kişi mi?

Nerden takıldınız buna diyebilirsiniz, şöyle ki bazı hükümetler ile anlaşmalı bilim adamları ve ilaç firmaları  ne yazık ki medya kanalı ile piyasada ilaç kullanımını arttırmak ve ekonomik krizden bir çıkış aracı olarak kulanmak amacı ile bu tür spekülatif haberleri medyaya pompalıyorlar. Saygıdeğer medyamız ise genellikle zaten çoğu haberi araştırmadan kulaktan dolma yayınladığı için yanlış bilgi aktarımına neden oluyor.

Açıkçası ben durumdan rahatsızlık duyuorum özellikle de şu ekonomik buhran dönemlerinde hep bu tür haberlerin ortaya hortlamasından….

Bu arada domuz gribi fiyaskosunuda araştırırsanız benzer zamanlarda benzer şekillerde ortaya atıldığını göreceksiniz…

Amaç milyonlarca dolarlık ilaç satmaktı, fakat amaçlarına ulaşamadan fiyasko ortaya çıktı WHO (Dünya Sağlık Örügütü)’ya olan inanç tepe taklak olmuştu. Çünkü ilk başta WHO’daki yöneticiler bu gribin ne kadar ölümcül olduğunu dünyada tahmini 6 milyon insanın birkaç gün içinde öleceğini bildirmişti (Ki ilk grip virüsü bile 2.000.000 kişinin hayatına mal olmuştu)… Ne yazık ki gerçekten ölenler oldu, fakat bu ne 6 milyondu ne de 100 bin, sadece 4.000 küsür kişi ki bu da yine WHO’ nu verilerine göre! Ayrıca hayatlarını kaybedenlerin neredeyse %90 ciddi kronik rahatsızlıkları (Böbrek yetmezliği, bağışıklık sistemi yetersizliği, karaciğer, akciğer hastaları vb.)  olan kişilerdi.

Bunun bilgi güvenliği ile ne alakası var diyebilirsiniz 🙂 Bilgi güvenliği ile alakası bilginin saptırılması, değiştirilmesi ve kişisel amaçlar için kullanılmasına güzel bir örnek diyebiliriz sanırım..

ntvmsnbc-h5n1-virusu-olumleri-hakkinda-tutarsiz-davraniyor

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS