|  | 

Hacking News

Siber Teröristler Arizona Department of Public Safety Sistemine Girdi

Arizona Department of Public Safety sistemlerine çarşamba günü gerçekleştirilen saldırılarda bin civarında çalışanın tüm kimlik ve özel bilgilerine ulaşıldığı tahmin ediliyor.

Yetkililer ise antisec adlı siber terörist grubun sadece 11 çalışanın e-posta bilgilerine ulaşabildiğiniz söyledi.

Ayrıca bu saldırının sistemlere hiç bir zarar vermediğini, kamusal güvenlik adına herhangi bir tehlike teşkil etmediğini fakat ciddi bir suç incelemesi ve yakalama için çalışmaların başlatıdığını söyleyen polis departmanı sorumlusu en kısa sürede suçluları tespit edip gerekli işlemlerin başlatılacağını sözlerine ekledi.

Bu açıklamlardan sonra “antisec” grubu paylaşıma açık bir sitede ellerinde sistemden alınmış pek çok online arkadaşlık siteleri hesapları olduğunu, sohbet kayıtları ve erotizm içerikli bayan fotoğraflarına ve telefon bilgilerine sahip olduklarını bildirdiler.

Daha önceki günlerde Lulzsec adlı hack grubu da aynı şekilde Arizona’da ki çeşitlikolluk kuvvetlerine ait  bir çok hassa bilgiye ulaşmıştı. Yayınladıkları bildiride ellerinde yüzlerce özel evraklar, eğitim dokümanları, kullanım kılavuzları, e-posta hesapları ve işisel bilgiler olduğunu belirten Lulzsec, bu eylemlerini özellikle Arizona Department of Public Safety’e yönelttiklerini, amaçlarıının SB 1070 olarak bilinen göç yasasını ve sistemini düzenleyen,  anti-göç timine karşı yapılan bir eylem olduğunu belirtmişlerdi.

 

siber-teroristler-arizona-department-of-public-safety-sistemine-girdi

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS