|  | 

Hacking News

4 Milyonluk Engellenemeyen BotNet Sistemleri Tehdit Ediyor

Computerworld’un haberine göre sistem güvenliği araştırmacılarının ortaya çıkarıdığı bir durum sistemleri ciddi anlamda engellenemeyen bir tehdite karşı karşıya oldukların gösterdi.

Yeni ve geliştirilmiş bir botnet yazılımı yaklaşı 4 milyon kullanıcının bilgisayarına bulaşmış durumda pratik olarak engellenmesi mümkün değil.

Kaspersky Lab’dan Serge Golonalov, TDL-4 adı verilen ve şuan da 4 milyonda fazla kullanıcının bilgisayarında bulaşmıl olarak trojan’ın sofistikte bir yapıda olduğunu ve çok gelişmiş özellikleri buluduğuna dikkat çekti. Bu anlamda bu botnet’e karşı koymanını çok güçlü olduğunu belirten Golonalov sistemleri ciddi bir tehditin beklediğinin altını çizdi.

Uluslararası BotNet uzmanı ve Dell SecureWorks malware araştırma direktörü Joe Stewarts’a göre ise ” Bu botnet i engellemek imkansız diyemem fakat, gerçekten de önüne geçmek çok ama çok zor görünüyor” dedi.

İki uzman bu trojanın sistemin MBR ( Master Boot Record – Ana Yükleme Kayıt Alanı, hard diskin sıfırıncı sektörü.) belleğine yerleştiğinive burya yerleşirken rootkit olarak davrandığını bu yüzden işletim sistemleri tarafındna tespit edilmesinin bir hayli zor olduğunu belirttiler.

 

 

4-milyonluk-engellenemeyen-botnet-sistemleri-tehdit-ediyor

ABOUT THE AUTHOR

Application Security , Information and Software Security Specialist Ethical Hacker and Pentester

POST YOUR COMMENTS